-Item Introduction-

Vandaag in Japan

-Item Introduction-
Ken Japan
Ken Japan
-Item Introduction-

het is nu 21 januari 2024. Japan heeft regen. En het gespreksonderwerp in Japan is het zware aardbeving op het Noto-schiereiland en de factieproblemen (achterkamergeld) binnen de Liberale Democratische Partij die op televisie worden gerapporteerd. De aardbeving op het Noto-schiereiland(能登半島) is ernstig. In Japan zijn de zelfverdedigingstroepen, de politie en de brandweer betrokken bij reddingsoperaties. Het Noto-schiereiland bevindt zich in de prefectuur Ishikawa. Ishikawa is de geboorteplaats van Mori Yoshiro, de leider van de factie van de Liberale Democratische Partij en voormalig premier, en de huidige premier Kishida heeft mogelijk vertraging opgelopen in de hulpverlening vanwege zijn antipathie jegens Mori Yoshiro. Wat betreft de berichtgeving over de kerncentrale die elektriciteit levert aan dit gebied tijdens de aardbeving op het Noto-schiereiland, is deze beperkt. Er was een aanbod van hulp van het Amerikaanse leger toen de aardbeving plaatsvond, maar de Japanse regering wees die steun af. Als reden wordt genoemd dat men vreesde voor het lekken van informatie over de kerncentrale. De aardbeving op het Noto-schiereiland heeft de huidige problemen in de Japanse samenleving aan het licht gebracht, waaronder vergrijzing in dunbevolkte gebieden, uitdagingen door de vergrijzing van de bevolking en de kwetsbaarheid van de infrastructuur.


タイトルとURLをコピーしました