Probleem van Amerikaanse militaire bases op Japans grondgebied

Ken Japan
Ken Japan

In de zuidelijke provincie Okinawa van Japan bevinden zich vele Amerikaanse militaire bases. Dit komt door het Japans-Amerikaanse veiligheidsverdrag dat Amerikaanse militaire bases toestaat om Japan te beschermen.
Echter, al vele jaren zijn er problemen in Okinawa door de Amerikaanse militaire bases, zoals geluidsoverlast en criminaliteit. Hoewel Okinawa slechts 0,6% van het Japanse grondgebied beslaat, zijn de Amerikaanse militaire bases goed voor ongeveer 70% van het grondgebied, waardoor de inwoners van Okinawa zich zwaar belast voelen. Dagelijks vinden er verkrachtingen, overvallen en aanvallen door Amerikaanse soldaten plaats in Okinawa.
De politieke groepering Okinawa Prefectural Citizens’ Alliance for Democracy, die de inwoners van Okinawa vertegenwoordigt, heeft in 1996 een bijeenkomst gehouden genaamd “The People’s Rally Against the Construction of a New Base in Henoko”, waarin zij zich uitspraken tegen de verplaatsing van de Amerikaanse militaire basis naar Henoko. Sindsdien is er een toename van protesten tegen de verplaatsing van de Amerikaanse militaire basis naar Henoko en dit is nog steeds onderwerp van discussie.
Hoewel de Japanse overheid zich inspant om de stem van de inwoners van Okinawa te weerspiegelen, is het moeilijk om een oplossing te vinden vanwege de overwegingen van de Amerikaanse nationale veiligheid.


タイトルとURLをコピーしました